Regjistrimi i automjeteve me targa të huaja do të fillojë së shpejti, pritet rregullore e re

Regjistrimi i automjeteve me targa të huaja do të vonojë, pronarët e të cilave do të jenë në gjendje të riregjistrohen me ne për kosto dy herë më të ulëta. Ligji hyri në fuqi më 11 janar, por autoritetet e kuptuan që për t’u zbatuar, do të duhet të miratohet një Rregullore e re.

– Pikërisht në nene të caktuara të Ligjit është paraparë të miratohen rregulloret e duhura, dhe dje Ministria e Ekonomisë miratoi rregulloren për aprovimin individual të automjeteve. Tani Byroja e Metodologjisë dhe institucionet e tjera si Administrata Doganore janë të lirë të fillojnë regjistrimin e automjeteve të ofruara nga zgjidhja më e fundit ligjore, tha Bekteshi.

Edhe pse është njoftuar, Rregullorja ende nuk është botuar në Gazetën Zyrtare. Pritet një mendim nga Sekretariati për Legjislacionin, i cili ndoshta do të mbërrijë nesër. Pastaj duhet të botohet në Gazetën Zyrtare. Pronarët që drejtojnë automjete me targa të huaja janë të zemëruar – ata thonë se janë bllokuar në shërbimet doganore dhe nuk mund të zhdoganojnë automjetet, pavarësisht se kanë paguar të gjitha detyrimet në dogana. Për të njëjtat automjete, policia e trafikut vendos një gjobë prej 500 eurosh për kalimin e kontrollit teknik nga vendi nga vijnë, dhe në të njëjtën kohë zyrtarët doganorë u thanë atyre se automjetet nuk duhet të largohen nga vendi, nëse duan të pastrojnë ata sipas ligjit të ri, ata reagojnë ndaj grupit të pronarëve të automjeteve Sitel të importuara nga jashtë.

Ligji përcakton që makinat hynë në vend para 1 tetorit që kanë prova të origjinës, pronësisë, korrektësisë teknike, plotësojnë standardet mjedisore, dmth mbi Euro 4, do të jenë në gjendje të regjistrohen dhe të ngasin me targa të Maqedonisë me 50% detyra më të ulëta.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

2 thoughts on “Regjistrimi i automjeteve me targa të huaja do të fillojë së shpejti, pritet rregullore e re

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *