Qeveria vendos: E diella ditë jo pune

Në seancën e sotme të Këshillit Ekonomik dhe Social, u shqyrtua drafti i tekstit për zgjidhjen ligjore për ditën e diell të jetë ditë jo pune
Dialogu trepalësh konfirmoi qëllimin e Qeverisë – të deklarojë të Dielën një ditë jo pune, dmth. Sipas asaj që u përmbyll sot, teksti duhet të lexojë: “E diela është një ditë për pushim javor”. Për funksionimin normal të shtetit, fakti është se do të ketë një mundësi për punëdhënës të caktuar / persona juridikë të punojnë, por vetëm në aktivitete të caktuara dhe vetëm ata punëdhënës që do të jenë në gjendje të tregojnë se proceset e prodhimit teknologjik nuk duhet të ndërpriten (domethënë jo të gjithë punëdhënësit në ato aktivitete të caktuara!). Punëdhënësit e tjerë (dhe ata punëdhënës, proceset e prodhimit teknologjik të të cilëve mund të ndërpriten në aktivitetet e listuara dhe të gjithë punëdhënësit në aktivitetet që nuk renditen në përjashtime) nuk do të lejohen të punojnë. Në rast se ata shkelin ligjin dhe punojnë të Dielën, atëherë do të vijojë një ndëshkim i duhur rigoroz. Për punëtorët në aktivitete që bien nën përjashtime, punëdhënësit do të duhet t’i paguajnë ata për punën e tyre të Dielën në përputhje me ligjet dhe marrëveshjet kolektive dhe do të duhet të caktojnë një ditë tjetër e cila do të jetë një ditë pushimi javor. “E diela ditë jo pune” si pjesë e programit të kësaj qeverie është një përparësi dhe pjesë e politikave që do të çojnë në rritjen e barazisë sociale dhe mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

21 thoughts on “Qeveria vendos: E diella ditë jo pune

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *