KRE kërkon transparencë në faturat e energjisë elektrike, që qytetarët të dinë se çka po paguajnë

Komisioni Rregullativ i Energjisë dhe Shërbimeve të Ujit (ERC) ka kërkuar që Furnizuesi Universal i takimit koordinues me kompanitë e energjisë. “Thelbi i transparencës nuk duhet të jetë vetëm deklarativ dhe fillon me secilin prej nesh, konsumatorët duhet të dinë saktësisht se për çfarë po paguajnë. Sa e energjisë elektrike që ata përdorin është nga prodhimi vendas, sa është nga importi, sa paguhet për përdorimin e sistemit të transmetimit dhe shpërndarjes së energjisë elektrike. Në të njëjtën kohë ne kemi një angazhim të fortë për të rritur prodhimin nga burimet e rinovueshme që natyrisht vjen me çmimin përfundimtar. Qëllimi është që konsumatorët të informohen se cilën nga kompanitë e energjisë paguajnë sa paguajnë dhe kështu të vlerësojnë cilësinë e shërbimit që marrin. “Duhet të theksoj që të gjitha kompanitë bien dakord që ky hap duhet të ndërmerret, i cili është një detyrim ligjor dhe në të njëjtën kohë një parim evropian,” tha Marko Bislimoski, Kryetari i KRE. meta/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

3 thoughts on “KRE kërkon transparencë në faturat e energjisë elektrike, që qytetarët të dinë se çka po paguajnë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *