Akuza penale kundër 60 kompanive që morën ndihmë shtetërore dhe nuk paguanin rroga

25 ndërmarrje nuk i plotësuan kushtet dhe morën ndihmë shtetërore për pagimin e pagave, informoi drejtoresha e PRO Sanja Lukarevska. Pas kontrolleve të bëra në 60 kompani, ata arritën në përfundimin se 16 nuk plotësonin kërkesën për të ardhura të reduktuara prej 30%, ndërsa 7 kompani, në kundërshtim me kushtet, ulën numrin e të punësuarve, vetëm njëra prej tyre ktheu ndihmën. Ndërsa dy kompani nuk i plotësuan të dy kushtet. Kompanitë do të duhet të kthejnë paratë, por ato gjithashtu do të mbajnë përgjegjësi përpara ligjit. “Ai është i detyruar t’i kthejë ato me interes të plotë, derisa pas kontrollit nga PRO ose Inspektorati të përcaktohet se ai nuk i ka përmbushur kushtet e përcaktuara me dekret. / Për një punëdhënës i cili ka dhënë deklaratë të përmbushjes së kushteve, por nuk është përmbushur, dispozitat penale do të zbatohen ligji. PRO bashkëpunon me Prokurorinë Publike, për të filluar procedurat penale, “tha Sanja Lukarevska, drejtoreshë e PRO Lidhur me pagesën e pagave, Inspektorati Shtetëror i Punës kreu 74 kontrolle dhe identifikoi probleme në gjysmën e ndërmarrjeve. 41 ndërmarrje nuk paguanin pagat për muajt kur u dha ndihma shtetërore. “10 punëdhënës kanë vepruar sipas vendimeve, kanë paguar pagën. 6 nuk veproi sipas vendimit për të cilin u vendos një masë inspektimi dhe u dha një afat për veprim. “Një punëdhënës u gjobit dhe u dha urdhër pagese për kundërvajtje,” tha Jovana Trenchevska, drejtoreshë e Inspektoratit Shtetëror të Punës. Sipas të dhënave të fundit, nga fillimi i masës e deri më tani, rreth 100 kompani, megjithëse morën ndihmë shtetërore, nuk paguanin pagat e punonjësve. Kompanitë nuk kanë gjasa të marrin një ndihmë të tillë përsëri. Qeveria është ende duke shqyrtuar se çfarë modeli do të ofrojë në paketën e pestë – kredi pa interes ose ndihmë financiare për pagimin e pagave. Paketa duhet të shpallet më vonë këtë javë. kanal5/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

17 thoughts on “Akuza penale kundër 60 kompanive që morën ndihmë shtetërore dhe nuk paguanin rroga

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *