Kamata e borxheve të qytetarëve me paketën e pestë do të shlyhet

Normat e interesit për borxhet e qytetarëve ndaj ndërmarrjeve publike, PRO dhe komunave do të fshihen, me masat e reja ekonomike të Qeverisë Kjo masë me ndryshime ligjore do të urdhërojë ndërmarrjet e shërbimeve publike, ndërmarrjet publike dhe PRO, si dhe komunat dhe të gjitha institucionet e tjera të veprimtarive publike të falin dhe të shlyajnë borxhet e qytetarëve në bazë të interesit në shumën 100 përqind . “Vlen për të gjithë individët në vendin tonë. Kryesia e borxhit për më shumë se tre muaj në bazë të shërbimeve publike të ofruara komunale dhe të tjera, taksat dhe tatimi në pronë, mund të rishkruhet për pagesë në një periudhë prej 12 muajsh, “tha Kryeministri Zoran Zaev në prezantimin e sotëm të masave. Realizimi i masës së riprogramimit do të bëhet përmes shpalljes së Thirrjes Publike për një periudhë 5 mujore, brenda së cilës qytetarët do të kërkojnë riprogramim të borxheve. “Masa nuk zbatohet për borxhet ndaj EVN, BEG dhe kompanive të tjera private që ofrojnë shërbime publike, si dhe ndaj personave juridikë që janë përdorues të shërbimeve të tilla ose tatimpaguesve. Por unë dua të përfitoj nga ky rast për të kërkuar hapur dhe publikisht ndërmarrjet private që të përfshihen në këtë masë, sepse ata janë të vetëdijshëm se shumë qytetarë e kanë të vështirë të paguajnë detyrimet e prapambetura. Unë nuk dua të dekurajoj qytetarët që paguajnë rregullisht, megjithatë ky është një akt solidariteti, borxhi kryesor mbetet të paguhet, normat e interesit do të fshihen. Ne të gjithë duhet të paguajmë detyrat publike, dhe për më të varfërit shteti plotëson fshirjen e normave të interesit, – shtoi Zaev.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *