LSDM: Me paketën e pestë të masave ekonomike, kujdesi i vërtetë për qytetarët vazhdon

Realizimi i paketës së pestë të masave ekonomike, të krijuar nga Qeveria e udhëhequr nga LSDM, e destinuar për qytetarët, për përmirësimin e likuiditetit të ekonomisë, për një ekonomi të qëndrueshme dhe në zhvillim të Maqedonisë, e cila duhet të rikthejë ritmet e rritjes ndërmjet 4 dhe 5% , si në kohë para pandemisë.

Paketa e pestë e masave, e miratuar përmes një qasje gjithëpërfshirëse me të gjithë aktorët e përfshirë, përmban 29 masa, me vlerë 160 milion euro.

Masat janë të ndara në 4 shtylla kryesore:

Mbështetje e drejtpërdrejtë financiare për kompanitë për të mbajtur punë në sektorët e turizmit, artizanatit, mikpritjes, transportit, industrisë për organizimin e ngjarjeve.

Mbështetje financiare për likuiditetin e sektorit privat përmes kredive pa interes për të mbajtur dhe rritur numrin e të punësuarve.

Krijimi i një ambienti më të favorshëm biznesi duke ripërcaktuar sistematikisht tarifën doganore, duke zvogëluar detyrimet para-fiskale, lehtësimin e taksave dhe vonesat në disa detyra publike

Shtylla e katërt gjithashtu siguron mbështetje të drejtpërdrejtë për qytetarët.

Këto masa do të stimulojnë ekonominë, por gjithashtu do të kursejnë vende pune. Për mbështetje financiare të pagave për të punësuarit janë paraparë 1 miliard e nëntëqind e njëzet milion denarë me një mbulim prej rreth 60,000 punëtorë në muaj.

Që nga fillimi i pandemisë, qeveria e udhëhequr nga LSDM ka krijuar dhe zbatuar katër paketa të masave ekonomike në kohë dhe të synuara, duke përfunduar 1.2 miliardë euro në qytetarët dhe ndërmarrjet e goditura nga kriza.

Si një parti e përgjegjshme, LSDM vazhdon të kujdeset realisht për qytetarët, punëtorët, ndërmarrjet, ekonominë.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

One thought on “LSDM: Me paketën e pestë të masave ekonomike, kujdesi i vërtetë për qytetarët vazhdon

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *