Për kë do të jetë ditë jo pune e diella!?

Zgjidhja ligjore për një ditë jo pune të Dielën nuk duhet të zbatohet për disa aktivitete, të tilla si qendrat tregtare dhe turistike, tha Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi. “Duke pasur parasysh trendin e ndërtimit të qendrave tregtare, investimet e bëra në atë aktivitet dhe fluksin e turistëve të huaj gjatë fundjavave në vendin tonë, dhe veçanërisht nga vendet fqinje, unë mendoj se kjo çështje duhet të konsiderohet me shumë kujdes dhe qendrat tregtare për të punuar dhe” të dielën “, tha Bekteshi. Qeveria informoi se punëdhënës të caktuar / persona juridikë do të jenë në gjendje të punojnë por vetëm në aktivitete të caktuara dhe vetëm ata punëdhënës të cilët do të jenë në gjendje të tregojnë se proceset e prodhimit teknologjik nuk duhet të ndërpriten (domethënë jo të gjithë punëdhënësit në ato aktivitete të caktuara!) . – Punëdhënësit e tjerë (dhe ata punëdhënës, proceset e prodhimit teknologjik të të cilëve mund të ndërpriten në aktivitetet e listuara dhe të gjithë punëdhënësit në aktivitetet që nuk janë të shënuara në përjashtime) nuk do të lejohen të punojnë. Në rast se ata shkelin ligjin dhe punojnë të Dielën, atëherë do të vijojë një ndëshkim i duhur rigoroz. Për punëtorët në aktivitete që bien nën përjashtime, punëdhënësit do të duhet t’i paguajnë ata për punën e tyre të Dielën në përputhje me ligjet dhe marrëveshjet kolektive dhe do të duhet të caktojnë një ditë tjetër e cila do të jetë një ditë pushimi javor. “E diela ditë jo pune” si pjesë e programit të kësaj Qeverie është një përparësi dhe pjesë e politikave që do të çojnë në rritjen e barazisë sociale dhe mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve, tha Qeveria. lokalno/
Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *