LSDM: Paketa e pestë ekonomike e destinuar për kompanitë dhe qytetarët

Paketa e pestë e masave ekonomike gjithëpërfshirëse dhe në kohë, e krijuar nga institucionet e udhëhequra nga LSDM, për të ndihmuar qytetarët dhe kompanitë e prekura nga pandemia e koronavirusit, por edhe për të ndërtuar një ekonomi të brendshme të qëndrueshme dhe në zhvillim, fillon me zbatimin. Paketa, e miratuar përmes një qasje gjithëpërfshirëse me të gjithë aktorët e interesuar, me vlerë 160 milion euro përmban 29 masa, të destinuara për ndihmë të drejtpërdrejtë për kompanitë dhe qytetarët, si dhe krijimin e një ambienti më të favorshëm të biznesit, do të rikthejë ekonominë në ritmet e rritjes midis 4 dhe 5 %, si në kohën para pandemisë. Prioriteti kryesor është mbajtja dhe rritja e numrit të punëtorëve. Kjo është arsyeja pse masa e parë është mbështetja financiare e pagave për punonjësit në vlerë prej 1 miliard e 920 milion denarë për shkurt dhe mars 2021, me një mbulim prej rreth 60,000 punëtorë në muaj. Mbështetja financiare do të jetë në vlerë prej 14,500 deri 21,776 denarë për një pagë mujore për punonjës, në varësi të rënies së të ardhurave të ndërmarrjes. Masat nga pakoja e pestë mundësojnë uljen e shpenzimeve të qytetarëve, duke fshirë 100% të normave të interesit që qytetarët kanë ndaj institucioneve publike dhe ndërmarrjeve. Prona kryesore që i detyrohet qytetarëve për më shumë se tre muaj, në bazë të shërbimeve komunale dhe shërbimeve të tjera publike të dorëzuara ose taksave dhe tatimit në pronë, mund të caktohet për pagesë në një periudhë prej 12 muajsh. Kjo masë do të jetë në dispozicion për të gjithë individët në vend dhe do të shpallet me thirrje publike, për një periudhë prej 5 muajsh. Gjëja më e vështirë është pas nesh, LSDM si një parti e përgjegjshme vazhdon me kujdes të vërtetë për qytetarët, për punëtorët, për kompanitë, për ekonominë.

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

15 thoughts on “LSDM: Paketa e pestë ekonomike e destinuar për kompanitë dhe qytetarët

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *