Administratorët nuk kanë marrë regresin e K-15. Sindikata: Pagesa të bëhet sa më shpejt

Administratorët përmes sindikatës së UPOZ në Inspektoratin Shtetëror të Punës raportuan se nuk u ishte paguar regresii për pushimin vjetor për K-15. Sindikata e administratës ka kërkuar një inspektim të jashtëzakonshëm.
Punonjësit e organeve të administratës shtetërore, gjykatat, prokuroritë publike, institucionet ndëshkimore dhe korrektuese, zyra e avokatit të shtetit, njësitë e vetëqeverisjes lokale, agjencitë, fondet dhe qendrat për punë sociale dhe organet e tjera të themeluara nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë Veriore sipas marrëveshja kolektive me Ministrinë e Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës në vitin 2020 ata do të merrnin K-15 për herë të parë.
Në shkurt të vitit të kaluar, u ra dakord që 17,273 administratorë këtë vit do të marrin 155,457,000 denarë nga buxheti i shtetit, pra rreth 2.5 milion euro si K-15.
“Neni 21 i Marrëveshjes Kolektive përcakton se secili punonjës ka të drejtën e rekursit për pushim vjetor në vlerë prej të paktën 9,000 denarë neto, me kusht që ai të ketë punuar gjashtë muaj në vitin kalendarik me punëdhënësin dhe të paguhet jo më vonë se fundi të vitit aktual.
Megjithëse neni 21 përcakton qartë shumën e pagës së pushimit dhe afatin e pagesës, deri më tani kjo e drejtë është paguar vetëm në disa komuna dhe në asnjë organ të mbuluar nga kjo Marrëveshje Kolektive nuk është bërë pagesa e kësaj të drejte.
Prandaj, Sindikata e UPOZ i është drejtuar Inspektoratit Shtetëror të Punës, në mënyrë që të kryejë një inspektim të jashtëzakonshëm për të përcaktuar nëse punonjësve u është paguar e drejta e pagës për pushime, dhe nëse konstaton se nuk është paguar, me “Një vendim për të udhëzuar punëdhënësit nga neni 2 paragrafi 1 i Marrëveshjes Kolektive të bëjnë të njëjtën gjë sa më shpejt të jetë e mundur, “tha UPOZ. faktormk/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

7 thoughts on “Administratorët nuk kanë marrë regresin e K-15. Sindikata: Pagesa të bëhet sa më shpejt

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *