Nga e hëna fillon faza e parë e regjistrimit të popullsisë

MPJ-ja do të zbatojë një fushatë mediatike për të motivuar personat për vetëregjistrim, që mungojnë jashtë vendit: për të punuar në Kombet e Bashkuara dhe organizatat e saj, zyrat përfaqësuese ose përfaqësuesit e dhomave të tregtisë jashtë vendit, njësitë e biznesit jashtë vendit, ushtria përfaqësuesit e Ushtrisë jashtë vendit dhe studentët dhe qytetarët e angazhuar nga Republika e Maqedonisë Veriore në bazë të bashkëpunimit ndërkombëtar, teknik dhe bashkëpunimit tjetër, si dhe anëtarët e familjeve / amvisëritë e tyre që qëndrojnë jashtë vendit me personat e përmendur. Kjo përfshin të gjithë personat – shtetas të Republikës së Maqedonisë së Veriut që banojnë jashtë vendit për çfarëdo arsye, pavarësisht nga kohëzgjatja e qëndrimit të tyre.

Vetëregjistrimi do të zhvillohet përmes ueb aplikacionit, i cili, siç theksoi Simevski, është lehtë i qasshëm dhe i thjeshtë. Qytetarët duhet të futen vetëm me adresën e tyre të postës elektronike. Do të jetë i arritshëm vetëm nga jashtë dhe siguria e të dhënave personale është e garantuar.

“PDK-ja do të jetë mbështetje logjistike. Në ueb faqen e MPJ-ja tashmë ka një link për komunikim me numrat e telefonit që do të punojë 24 orë në ditë dhe do të jetë në dispozicion të qytetarëve për informacion dhe sqarime.

Qytetarët tashmë po telefonojnë dhe pyesin për procedure.

Të dhënat për qytetarët tanë jashtë vendit që do të merren në regjistrim, sipas Ministrit, do të jenë një mundësi e shkëlqyeshme për planifikimin e politikave të diasporës, për shërbimet që u nevojiten të zhvendosurve.

“Një përpunim është konsullata dixhitale, në të cilën onlajn mund të merren dokumentet e nevojshme. Të dhënat e regjistrimit do të përdoren për të parë arsyet pse emigrantët u larguan nga vendi dhe si t’i kthejmë ata”.

Smilevski theksoi se MPJ-ja dhe të gjitha misionet diplomatike dhe konsullore të Maqedonisë Veriore jashtë do të përdorin të gjitha kanalet e mundshme për të ndarë informacione mbi Regjistrimin dhe vetë-regjistrimin.

Rekomandohet të përdoren të gjitha kontaktet me shoqatat e qytetarëve, shoqatat fetare, shoqatat e studentëve, në mënyrë që të regjistrohen sa më shumë qytetarë të Maqedonisë Veriore që qëndrojnë jashtë vendit. Qëllimi i këtij aktiviteti është marrja e të dhënave për personat që kanë lëvizur, si dhe struktura e tyre demografike, arsimore dhe ekonomike-sociale, nga janë zhvendosur dhe në cilën periudhë.

“Këto të dhëna kanë një rëndësi të jashtëzakonshme për analizën dhe zhvillimin e strategjive dhe politikave për të parandaluar ose të paktën zvogëluar valën e emigracionit dhe për të planifikuar politikat e zhvillimit që do të sigurojnë kushte për kthimin e tyre në atdhe”, theksoi drejtori i ESHS.

Vetëregjistrimi i personave në përfaqësitë diplomatike-konsullore të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit bëhet përmes aplikimit të regjistrimit, deri tek i cili mund të arrihet përmes këtyre ueb faqeve:

 www.stat.gov.mk

• https://popis2021.stat.gov.mk/default.aspx

Vetë-regjistrimi nënkupton plotësim të aplikacionit të regjistrimit nga ana e vetë personit i cili është njësi e regjistrimit.

Të dhënat për familjen i jep njëri prej anëtarëve të rritur të familjes i cili ka njohuri për të dhënat, ndërsa për fëmijët deri në 15 vjeç, njëri prej prindërve use kujdestari.

Personi i cili i jep përgjigjet e Regjistrimit është i detyruar të japë të dhëna të sakta dhe të plota për të gjitha pyetjet.

Të dhënat gjatë vetëregjistrimit do të regjistrohen sipas situatës në 31 mars të vitit 2021 në ora 24:00, gjegjësisht në mesnatë, midis 31 marsit dhe 1 prillit të vitit 2021.

Numrat e telefonit për kontakt për informacione për Regjistrim 2021 pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme:

075 268 732 (linjë e rregullut, Viber, WhatsApp)

075 268 734 (linjë e rregullt, Viber, WhatsApp)

075 268 745 (linjë e rregullt, Viber, WhatsApp)

Linqe të dobishme për REGJISTRIMI 2021:

• https://www.stat.gov.mk/

• http://popis2021.stat.gov.mk/

Regjistrimi i popullatës, familjeve dhe banesave në Republikës së Maqedonisë së Veriut do të zbatohet në periudhën nga 1 deri më 21 prill të vitit 2021. Als/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

20 thoughts on “Nga e hëna fillon faza e parë e regjistrimit të popullsisë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *