Covid-19/ Komisioni Evropian akordon 90 milionë euro për Shqipërinë, ndihmë financiare

Shqipëria është tetë vendi që merr një disbursim nga paketa emergjente e MPJ-së prej 3 miliardë eurosh për dhjetë partnerë të zgjerimit dhe fqinjësisë, i cili synon t’i ndihmojë ata të kufizojnë pasojat ekonomike të pandemisë së koronavirusit.

Kjo disbursim do të kontribuojë në zbutjen e pasojave të rënda sociale-ekonomike të pandemisë së koronavirusit në Shqipëri. Ky virus nuk njeh kufij: BE qëndron në krah të anës së Shqipërisë dhe qytetarëve të saj në këto kohë të vështira. Sa i përket të gjitha programeve mbështetëse të MPJ, transaksioni i sotëm pason miratimin e një Memorandumi

Mirëkuptimi (Memorandum Mirëkuptimi) me Shqipërinë, i cili përcakton kushtet e politikës që duhet të plotësohen për disbursimin e këstit të dytë prej 90 milion €. Këto kushte të politikave lidhen veçanërisht me përmirësimin e qeverisjes ose rritjen e mbrojtjes sociale. Ky program është një demonstrim i fortë dhe konkret i solidaritetit të BE-së me Shqipërinë dhe qytetarët shqiptarë në një kohë krize të paparë. Tch/

Shpërndaje lajmin me të tjerët
0Shares
0 0 0

93 thoughts on “Covid-19/ Komisioni Evropian akordon 90 milionë euro për Shqipërinë, ndihmë financiare

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *